Αυτοκίνητο Σε Ακινησία

Αυτοκίνητο Σε Ακινησία

Αυτοκίνητο σε Ακινησία: Πώς διατηρούμε το αυτοκίνητό μας σε καλή κατάσταση, όσο εμείς μένουμε σπίτι λόγω κορονοϊού

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει την ζωή όλων μας. Οι έξοδοί μας έχουν περιοριστεί σημαντικά, είτε είναι για επαγγελματικούς λόγους, είτε είναι για οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση. Έτσι τα αυτοκίνητά μας μένουν σε ακινησία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, παρκαρισμένα λόγω “καραντίνας”. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορές και προβλήματα, που μπορούν όμως εύκολα να αποφευχθούν, αν φροντίσουμε τα οχήματά μας κάνοντας μερικά απλά πράγματα.

5 tips για την προστασία του αυτοκινήτου σε περίοδο ακινησίας:

1. ΜΠΑΤΑΡΙΑ: Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα βάζουμε μπροστά το αυτοκίνητό μας και το αφήνουμε να δουλεύει τουλάχιστον για 7-10 λεπτά. Αυτό βοηθά την μπαταρία να μένει φορτισμένη και να κυκλοφορούν τα υγρά, ώστε να λιπαίνεται ο κινητήρας. Η περίοδος ακινησίας είναι περιορισμένη και η συντήρηση του αυτοκινήτου είναι απαραίτητη, ώστε με τη λήξη της καραντίνας να μην επηρεαστεί η λειτουργία του.

2. ΚΙΝΗΣΗ: Κυκλοφορούμε το αυτοκίνητο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, έστω και σε μικρή απόσταση, για να μην χαλάσουν τα λάστιχα και τα ρουλεμάν λόγω ακινητοποίησης. Επίσης, καλό είναι να ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε οποιαδήποτε δυσλειτουργία, ή ακούσουμε κάποιον περίεργο θόρυβο επικοινωνούμε αμέσως με τον μηχανικό και το συνεργείο μας.

3. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Σημαντικό είναι το πλύσιμο του αυτοκινήτου μας εξωτερικά για προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Ιδιαίτερη επισήμανση στην καθαριότητα και απολύμανση του εσωτερικού χώρου, ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες οσμές και να μην συσσωρευτεί σκόνη μέσα στο αυτοκίνητο. Η συνολική καθαριότητα και περιποίηση του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περιόδους ακινησίας, καθώς λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας να βρούμε “ανεπιθύμητους επισκέπτες”, όπως τρωκτικά.

αυτοκίνητα σε ακινησία

4. PARKING: Εάν υπάρχει κλειστός χώρος για parking τον αξιοποιούμε, διαφορετικά μπορούμε να κάνουμε χρήση προστατευτικής κουκούλας, εφόσον παρκάρουμε σε εξωτερικό χώρο. Σίγουρα το να έχουμε κλειστό πάρκινγκ είναι το ιδανικό (αρκεί να μην έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας), όμως μπορούμε να περιποιηθούμε και να προσέξουμε το αυτοκίνητό μας και σε ανοιχτούς χώρους με τη χρήση των απαραίτητων προστατευτικών.

5. ΥΓΡΑΣΙΑ: Σε περίπτωση μεγάλης περιόδου ακινησίας του αυτοκινήτου και εφόσον υπάρχει κλειστός χώρος στάθμευσης, είναι σημαντικό να αφήσουμε δύο παράθυρα ελάχιστα ανοιχτά, ώστε να αποφύγουμε περιπτώσεις υγρασίας και μυρωδιάς “κλεισούρας”.

Είμαστε πάντα κοντά σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία. Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει και επισκεφθείτε μας 9.00-15.00, Δευτέρα έως Παρασκευή (Με κωδικό “2” με SMS, ή συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο μετακίνησης και το κουτάκι “Β2”). Τηλ. 22940-79100 τις ώρες λειτουργίας του συνεργείου. Για έκτακτη ανάγκη εκτός ωραρίου στο  6934380081.

LEAVE A COMMENT

Your comment will be published within 24 hours.

© Copyright 2020 Autotech Service Center